UA / RU
Підтримати ZN.ua

Журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича засудили в Росії до 16 років ув'язнення в колонії суворого режиму

Вирок було ухвалено після закритих засідань суду.

Свердловський обласний суд засудив кореспондента The Wall Street Journal Евана Гершковича до 16 років позбавлення волі в колонії суворого режиму у справі про шпигунство. Держобвинувачення вимагало для журналіста 18 років позбавлення волі. Гершкович провину у справі не визнає, повідомляє Meduza.

Суд завершив судове слідство за два засідання, вони відбулися в закритому режимі 26 червня і 18 липня.

У червні російська прокуратура затвердила обвинувальний висновок щодо Гершковича, неправдиво стверджуючи, що він збирав інформацію про російського оборонного підрядника "Уралвагонзавод" за дорученням ЦРУ. Насправді Гершкович, який був акредитований російською владою як іноземний кореспондент, перебував у Єкатеринбурзі та інших містах Свердловської області з єдиною метою — робити репортажі для газети.

Читайте також: РФ відкрито шантажує WSJ: вимоги – змінити редакційну політику в обмін на долю заарештованого журналіста

Раніше Робоча група ООН підтвердила, що арешт Гершковича не має законних підстав й, що він "був фактично спрямований на покарання за його репортажі про війну між Росією та Україно. Крім того, колишній президент США Дональд Трамп стверджує, що може звільнити Гершковича, якщо здобуде другий термін. Він вважає, що Путін передасть йому журналіста і нічого не попросить натомість.