UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська газовимірювальна станція "Суджа" перебуває під контролем України — The Washington Post

Через цю станцію російський газ транзитом через Україну постачається до  Європи.

Газовимірювальна станція "Суджа", що розташована неподалік автомобільного пункту пропуску на прикордонні Сумської та Курської областей, перебуває під контролем України, повідомив на умовах анонімності радник президента України у коментарі The Washington Post.

Зазначається, що станом на четвер, 8 серпня, газ все ще надходив через "Суджу", останню діючу точку транспортування для трубопроводу, що постачає газ РФ через територію України до Європи. 

Читайте також: Bloomberg: Прорив кордону у Курській області — перше з часів Другої світової вторгнення іноземних військ у Росію

Про інші деталі радник не розповів. 

The Moscow Times вранці повідомило, що в Європі після початку боїв у Курській області вчора ціни на газ зросли на 5,5% до 38,7 євро/МВт·год ($445 за 1000 кубометрів). Росія втратила єдиний пункт прокачування газу до Європи, який залишався у "Газпрому".

6 серпня невідомі військові прорвали кордон у Курській області. І хоча офіційно Україна досі не підтвердила свою причетність, глава Кремля Владімір Путін традиційно поклав відповідальність на "київський режим".Наразі бойові дії в області тривають. У ЗСУ події не коментують.