UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російська армія відчуває "кадровий голод" – розвідка США

На сьомому місяці війни, президент Росії змушений збільшувати чисельність війська, через значні втрати в Україні.

За шість з половиною місяців повномасштабної війни, російська армія зазнала значних безповоротних втрат. За даними американської розвідки, нині в лавах Збройних сил РФ, залучених у бойових діях в Україні, відчувається значний "кадровий голод", повідомляє Reuters.

Нещодавно президент Росії підписав указ про збільшення чисельності ЗС РФ з 1,9 млн до 2,04 млн осіб, цікаво що це відбулося на тлі попередньої заяви Володимир Путіна, що "вони насправді ще нічого не починали".

Тим часом російська армія відчуває брак як солдатів, так і кадрових офіцерів. 

"Російські Збройні сили відчувають гостру нестачу особового складу в Україні", - заявив представник США на умовах анонімності.

Читайте також: Невеликі просування, але не більше: «вторая армія міра» вичерпала сили для наступу – ISW

Тому все частіше зустрічаються повідомлення про те що, до лав війська вербують в'язнів та людей на тимчасово окупованих територіях України. І хоч військове командування РФ не називає жодних цифр, зрозуміло що втрати є і вони значні.  

Аби компенсувати нестачу, Міноборони Росії прагне набрати якомога більше контрактників, «у тому числі шляхом примусу поранених солдатів до відновлення бойових дій, придбання персоналу у приватних охоронних компаній та виплати премій призовникам».

Читайте також: Щоб позбутися цього потрібні десятки років: генерал із США розповів, чому російська армія зазнала невдачі в Україні

Американська розвідка стверджує, що володіє перевіреними даними, стосовно намірів вербування в'язнів і на території України, в обмін на амністію та фінансову винагороду. 

Нагадаємо, раніше ГУР України повідомляло, що РФ планує мобілізувати близько 90 тисяч військових