UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії потрібні від США не усні запевнення щодо гарантій безпеки, а юридичний документ – Путін

Путін каже, що не вірить гарантіям США.

Президент РФ Владімір Путін заявив про те, що юридично зобов'язуючим гарантіям у сфері безпеки з американського боку вірити не можна, але Росії потрібно хоч щось більше, ніж прості усні запевнення, повідомили у Кремлі.

"Нам потрібні довгострокові юридично зобов'язуючі гарантії. Ми з вами добре знаємо - і цьому не можна вірити, жодним юридичним гарантіям, тому що США легко виходять з усіх міжнародних договорів, які їм з тієї чи іншої причини стають нецікавими, пояснюючи чимось чи взагалі нічим не пояснюючи", - сказав він на колегії міноборони РФ.

Перед цим у МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Москва знову загрожує ескалацією, якщо НАТО відправить військових до України.

Читайте також: Гельсінкі, а не Ялта: Путіну замість демонізізації України доведеться мати справу віч-на-віч з українцями – CEPA

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута «Мінська»: три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".