UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росії не вдасться зірвати поставки озброєння Україні – Білий дім

Джейк Салліван сказав: навіть якщо росіянам вдасться поцілити в один конкретний вантаж для України, це не вплине на нашу обороноздатність суттєво.

У Білому домі запевняють, що Росія ніяк не зможе завадити США надавати військову допомогу Україні. Про це під час пресконференції сказав радник президента США з питань безпеки Джейк Салліван, повідомляє пресслужба Білого Дому.

Один із журналістів запитав, чи справді росіянам вдалось знищите велику партію зброї від США і Європи, яку поставили Україні. Салліван у відповідь сказав, що йому про таке не відомо.

“Я можу сказати, що ви знаєте, що ми маємо різноманітний і стійкий ланцюг постачання цієї зброї в Україну. Тож навіть якщо є обставини, коли росіяни зможуть націлитися та вразити якийсь вантаж на землі в Україні, це принципово, зі стратегічної точки зору, не порушить військову допомогу, яку ми надаємо”, – цитує пресслужба Білого дому Джейка Саллівана.

Читайте також: Байден особисто переконуватиме прем’єра Індії приєднатися до санкцій проти Росії – Салліван

Нагадаємо, в США зафіксували підвищену активність логістичних суден, призначених для транспортування озброєння, військової техніки та спорядження. Хоча жодних офіційних заяв ВМС США з цього приводу не було, аналітики підозрюють, що це кораблями почали возити озброєння для України по ленд-лізу.