UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Росіяни розчаровані корупцією та автократією": Блінкен розкритикував Путіна за розгін протестуючих

Глава американської дипломатії «глибоко стурбований жорстоким придушенням» протестів прихильників Навального

Держсекретар США Антоній Блінкен заявив у неділю, що він "глибоко схвильований жорстоким придушенням" російських протестувальників і арештами тисяч людей по всій країні, які потребують звільнення ув'язненого лідера опозиції та ключового критика Путіна Алєксєя Навального.

МЗС Росії заявило у Твіттері, що США стоять за протестами, стверджуючи про "грубе втручання в російські справи", але демонстрації показують, що росіянам набридла "корупція" і "самодержавство", сказав Блінкен у своєму першому телевізійному інтерв'ю NBC News з моменту свого вступу на посаду минулого тижня.

«Уряд Росії робить велику помилку, вважаючи, що це нас стосується. Це про них. Це про владу. Це про розчарування росіян корупцією, автократією, і я думаю, що потрібно дивитися всередину, а не назовні», - сказав глава американської дипломатії, зазначивши, що «глибоко стурбований жорстоким придушенням» протестів.

Читайте також: Навальний просить США ввести санкції проти 34 росіян

Навальний вже завтра постане перед судом, який може привести до його ув'язнення на довгі роки.

Тисячі людей кинули виклик попередженням уряду на знак протесту по всій країні в неділю в другій уїк-енд масових демонстрацій проти арешту найвідомішого опонента Путіна.