UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни оголосили у "міждержавний розшук" громадян України та Грузії через підрив Кримського мосту

РФ звинувачує їх у теракті.

Росіяни оголосили у "міждержавний розшук" громадянина Грузії Олександра Інасарідзе та громадянина України Сергія Андрійченка. Їх звинувачують у причетності до вибуху на Кримському мосту у жовтні 2022 року, повідомляє "Ехо Кавказу" з посиланням на російських пропагандистів. 

Читайте також: Війська РФ захищають Кримський міст всіма наявними системами ППО — Плетенчук

Зокрема, російські правоохоронці порушили проти них кримінальну справу за статтями про "теракт, що спричинив смерть людини", "незаконні придбання вибухових речовин" та "контрабанду вибухових речовин організованою групою". Журналісти вказують, що у березні 2024 року московський суд заочно засудив Інасарідзе до тюремного терміну. Вантажівка, яка вибухнула на Кримському мосту, нібито належить його матері.

Нагадаємо, 8 жовтня 2022 року на Кримському мосту стався вибух. Тоді там підірвалась вантажівка з вибухівкою. ЗМІ повідомляли, що операцію організувала Служба безпеки України. У відповідь на диверсію росіяни розпочали масований обстріл української енергетичної інфраструктури.

Також вибухи на Кримському мосту лунали у липні 2023 року. Тоді там впав один з прольотів та зупинився рух транспорту. Також були повідомлення про пошкодження іншого прольоту.