UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни не мають права "відпочивати у вільному світі" - Макфол

Екс-посол США в Росії пропонує запровадити додатковий збір для росіян під час перетину кордонів, а виручені кошти будуть спрямовані на підтримку України.

Колишній посол США в Росії Майкл Макфол заявив про те, що "жоден росіянин не має права відпочивати у вільному світі. Це привілей, особливо сьогодні", – написав дипломат у Twitter.

При цьому він закликав заохочувати громадян, які бажають залишити країну і "намагаються боротися за свободу і права людини в Росії з-за кордону".

Раніше він заявив, що "кожний громадянин Росії має сплатити податок або додатковий збір" за перетин кордону. "Кошти, отримані від цих спеціальних податків або зборів, мають бути потім передані Фонду реконструкції України", – написав екс-посол.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав позицію Макфола щодо доступу росіян до країн вільного світу.

Читайте також: У РФ визнали критичну залежність металургії від обладнання, що потрапило під санкції

"Це війна Росії, а не тільки Путіна. Не Путін, а справжні російські солдати приїжджають з Росії, щоб вбивати, мучити і руйнувати. Росіяни переважною більшістю підтримують війну, вітають ракетні удари по українських містах та вбивства українців. Нехай тоді російські туристи насолоджуються Росією", написав Кулеба у Twitter.