UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни арештували та посадили до СІЗО за корупцію колишнього заступника Шойгу

Він відповідав за матеріально-технічне забезпечення.

Дмітрій Булгаков

Дмітрій Булгаков

Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ затримала колишнього заступника міністра оборони та генерала російської армії Дмітрія Булгакова у справі про корупцію. The Moscow Times з посиланням на кремлівських пропагандистів з ТАСС повідомляє, що його заарештували та посадили до СІЗО "Бутирка" у Москві, з ним проводять слідчі дії.

Зазначається, що Булгаков відповідав у Міноборони за матеріально-технічне забезпечення армії. У вересні 2022 року його звільнили з посади "у зв'язку з переходом на іншу роботу". 

Читайте також: Огризко вважає звільнення Шойгу проявом боротьби з корупцією в російській оборонці

Журналісти порахували, що це вже пʼятий арештований російський генерал з квітня цього року. У травні звільнили колишнього міністра оборони РФ Сєргєя Шойгу. Джерела The Moscow Times у російській владі говорили, що кампанія із "зачистки" військового відомства розпочалася з ініціативи ФСБ і була схвалена особисто диктатором Владіміром Путіним, аби зіпхнути на армію провину за невдачі в Україні, а також отримати контроль над величезними бюджетами Міноборони.

25 квітня ЗМІ повідомили про затримання у РФ заступника міністра оборони та соратника Шойгу Тімура Іванова. І хоча офіційна причина, яку озвучили медіа, це корупція, проєкт "Важные истории" повідомляв, що військового підозрюють у державній зраді. Кремль це приховує. 

У травні у Москві затримали начальника Головного управління кадрів Міністерства оборони Росії генерал-лейтенанта Юрія Кузнєцова. За даними російських пропагандистів, йому ставлять у провину "щось раніше скоєне на посаді", коли він був головою Служби захисту держтаємниці Міноборони.

У тому ж місяці росіяни арештували генерал-майора Івана Попова, якого у 2023 році відсторонили від командування загальновійськовою 58-ю армією. Вона брала участь в окупації Запорізької області. Попова підозрюють у шахрайстві під час будівництва укріплень.