UA / RU
Підтримати ZN.ua

Поразка Росії в Україні посилить реваншистські настрої в РФ - Командувач ЗС Литви

Вальдемарас Рупшис вважає, що Росія здатна на нову збройну агресію через 5-10 років

Командувач Збройних сил Литви Вальдемарас Рупшис вважає, що Росія здатна на нову збройну агресію у наступні 5-10 років. За його словами, до цього можуть призвести реваншистські настрої, які зростуть у зв’язку з поразкою в Україні.

В інтерв’ю для видання LRT Рупшис заявив, що поведінка РФ на міжнародній арені у майбутньому залежатиме від того, які сили перебуватимуть при владі.

«На мою думку, якщо Росія не зміниться, то залишиться загрозою для нас і для НАТО. Загроза може стати навіть більшою. Країни Альянсу повинні діяти передусім на стримування Росії від таких дій, які вона чинить в Україні. Російський реваншизм нікуди не подівся. Вони ще не програли усі битви, але просто через те, що Україна вистояла - вже програли війну», - сказав Рупшис.

Командувач Збройних сил Литви також підкреслив, що майбутні сценарії розвитку РФ будуть залежати від багатьох факторів, зокрема від впливу санкцій на її економіку.

Читайте також: Міністр оборони Швеції: Росія загрожує безпеці Європи

Раніше посол Естонії заявив, що Росія має військові плани і щодо його держави.

Зустрівши в Україні запеклу відсіч, Кремль відмовився від задуму захопити Київ і посадити там свій маріонетковий уряд. Москва оголосила, що із самого початку її головною метою був вихід на межі Донецької та Луганської областей, а також створення сухопутного коридора з Криму на Донбас. Які перспективи чекають на загарбників найближчим часом розповіла Тетяна Силіна у статті «Битва за Донбас: чому Путін повинен програти».