UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія заборонила в'їзд ряду британських чиновників

Москва відреагувала санкціями у відповідь Великій Британії.

У середу Москва розширила список британських чиновників, яким заборонений в'їзд в Росію у відповідь на британські санкції, введені у зв'язку з отруєнням лідера опозиції Олексія Навального.

У заяві російського МЗС йдеться, що у відповідь на «неконструктивні і недружні» санкції Великої Британії відомство «вирішило збільшити число британських громадян, яким заборонений в'їзд в нашу країну», передає AFP.

У жовтні британський уряд оголосив, що слідом за Європейським союзом введе санкції проти російських чиновників у зв'язку з нападом на Навального із застосуванням нервово-паралітичного агента «Новачок».

Покарання Великої Британії включали заборони на в'їзд і заморожування активів шести російських чиновників, включаючи главу Федеральної служби безпеки (ФСБ).

Раніше в цьому місяці Москва обрушила на країни ЄС санкції у відповідь на заходи блоку.

Читайте також: Суд ЄС скасував санкції проти Азарова

Санкції ЄС за отруєння Навального стали частиною пакету, який також покарав Росію за те, що Брюссель називає дестабілізуючою роллю Москви в Лівії.

Навальний був отруєний в серпні під час поїздки в Сибір перед місцевими виборами. Його перевели до Німеччини, і медичні експерти з кількох західних країн дійшли висновку, що він був отруєний токсином радянської розробки.

Росія у вівторок також вдарила по німецьким чиновникам із забороною на в'їзд після того, як ЄС і Велика Британія наклали санкції на кількох російських розвідників за злам комп'ютерної мережі німецького парламенту в 2015 році.