UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія внесе зміни в ядерну доктрину через реакцію Заходу на війну в Україні

Зам Лаврова заявив, що «робота на просунутій стадії».

Росія внесе зміни у свою ядерну доктрину у відповідь на дії Заходу щодо війни в Україні, заявив у неділю, 1 вересня,  заступник міністра закордонних справ РФ Сєргєй Рябков.

«Як це неодноразово говорилося з нашого боку, робота у просунутій стадії, і є чітка установка на те, щоб внести корекцію, яка в тому числі обумовлена вивченням та аналізом досвіду розвитку конфліктів останніх років, включаючи, зрозуміло, все те, що пов'язане з ескалаційним курсом наших західних супротивників у зв'язку із СВО», - цитує замглави МЗС РФ ТАСС.

Водночас про які саме зміни йдеться, Рябков не уточнив.

Читайте також: Росія готувала флот завдавати ядерних ударів по країнах НАТО – FT

Чинна ядерна доктрина Росії востаннє зазнавала змін в 2020 році указом  президента РФ Владіміра Путіна. У ній йдеться про можливість застосування ядерної зброї у разі ядерного нападу противника, балістичного удару, застосування проти РФ біологічної чи хімічної зброї, або якщо є  загроза територіальній цілісності.

Водночас глава Кремля неодноразово погрожував Заходу та Україні можливістю застосування ядерної зброї.

Ядерні погрози РФ останніми місяцями посилились, тепер вони виходять за межі офіційної доктрини росіян. Про те, чого хоче добитися таким чином Путін, читайте у статті Володимира Кравченка «Новий ядерний шантаж. Що Путін замислив цього разу?».