UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія визнала ліквідацію високопоставленого російського льотчика з генеральським званням

Боташев мав клас льотчика-снайпера і звання генерал-майора.

Росія визнала ліквідацію генерал-майора військово-повітряних сил РФ у відставці Канамата Боташева. Про це повідомляють росЗМІ. Боташев знаходився за штурвалом Су-25 "Грач", який 22 травня ліквідували українські десантники

Зазначається, що з льотчиком попрощалися на центральній площі Карачаєвська 2 червня. При цьому в адміністрації не уточнили, за яких обставин загинув військовий.

63-річний Канамат Боташев – це найбільш висококласний російський льотчик із ліквідованих в Україні. Він мав клас льотчика-снайпера і звання генерал-майора. За інформацією головнокомандувача військово-повітряними силами РФ Алєксандра Зеліна, на підготовку льотчика такого класу потрібно від 10-12 років і це коштує близько 8 млн доларів.

На момент початку широкомасштабної агресії Росії проти України Боташев був у відставці і те, яким чином його залучили до виконання бойового завдання, наразі незрозуміло.

Читайте також: Українські військові ліквідували підполковника кадирівців — СтратКом ЗСУ

За даними BBC, в Україні вже загинули щонайменше дев’ять відставних російських військових, яким було за 50. Це може свідчити про складність завдань, які Кремль ставить перед військовими пілотами, або про брак відповідних кадрів.