UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія витратила на політику епохи Путіна понад 600 млрд доларів — дослідження

Щодо економічний проектів, то експерти вважають їх такими, що не окупляться.

На підтримку дружніх режимів в інших країнах та різних геополітичних проектів Росія за останні 20 років, тобто за час лідерства в Кремлі Владіміра Путіна, втратила 609 млрд доларів. В офшори за весь цей час було виведено 1 трильйон доларів, повідомляє "Радіо Свобода", посилаючись на росЗМІ. Підрахунок було здійснено з урахуванням інформації з відкритих джерел та відомостей від російський чиновників. 

Щодо режимів, то кошти було відправлено на: 

Щодо економічних проектів, то найбільше фінансувалися саме будівництва "Північного потоку - 2" та "Турецького потоку" - 224 млрд доларів. Проте експерти вважають, що ці проекти не окупляться, позаяк вони є "політично мотивованими", а більша частина коштів йшла не на їх реалізацію, а в кишені підрядників. 

За 20 років Росія також "пробачила" деякі борги на загальну суму 116 млрд доларів: 

Експерти також підрахували, що на кошти, які пішли у Росії за цей час на геополітику, в країні можна було побудувати 15 тис. лікарень, або покласти на рахунок для накопичення кожного дорослого росіянина по 400 тис. рублів. 

Читайте також: Отруйників Навального підозрюють у вбивстві трьох російських опозиціонерів - Bellingcat

Нагадаємо, під час Давоського форуму глава Кремля Владімір Путін заявив, що введення санкцій посилює ймовірність того, що країна може застосувати військову силу. 

Путін додав, що в переломні моменти усі світові гравці мають діяти спільними зусиллями в "доленосних напрямках".