UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відмовилася видати США кіберзлочинців

Після закликів Байдена боротьба з кіберзлочинністю в РФ не проводиться.

Президент РФ Владімір Путін проігнорував заклики президента США Джо Байдена посилити боротьбу з кіберзлочинцями, які діють з території РФ. Про це пише "Голос Америки".

"Немає ознак, що російський уряд вживає заходів для боротьби з кіберзлочинцями-вимагачами, які діють в створеному там поблажливому кліматі", - заявив Пол Еббейт, заступник директора ФБР під час форуму розвідки поблизу Вашингтона.

"Ми зверталися за допомогою і співпрацею щодо осіб в Росії, яких ми знаємо, проти яких ми висунули звинувачення, - додав Еббейт. - Нічого не змінилося".

Президент США Джо Байден двічі закликав російського лідера вжити заходів проти кіберзлочинців - спочатку на саміті в червні, потім під час телефонної розмови через місяць.

З часу переговорів, чиновники відзначили зменшення нападів за допомогою програм-вимагачів, але не поставили це в заслугу Москві.

"Те, що на даний час кримінальної діяльності немає, не варто плутати з хорошою поліцейської роботою", - заявив директор Центру США з кібербезпеки Кріс Інгліс.

США заявляють, що Росія, або кіберзлочинці, які там знаходяться, стоять за рядом масштабних кібератак, включаючи SolarWinds і напад на трубопровід Colonial.

Питання, чи готові США вживати заходів проти Росії, голова кіберкомандування США переадресував Білому дому.

"Очевидно, це буде вирішувати президент, - сказав глава Кібернетичного командування США генерал Пол Накасоне.