UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія відмовила на заклики ООН про великоднє перемир’я в Україні: щоб «не  дати київським націоналістам передишку»

Генсек ООН Антоніо Гуттеріш виступив із пропозицією ввести перемир’я на чотири дні.

Росія відповіла категоричною відмовою на пропозицію генерального секретаря Організації Об'єднаних Націй  Антоніо Гуттеріша щодо введення в Україні чотириденної «великодньої гуманітарної паузи», яку пропонували ввести на час Великодні свят.

«Антоніу Гуттеріш закликав встановити з 21 квітня «великоденну гуманітарну паузу» для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі Послухайте і ви! Не мені ж одному це трійло регулярно терпіти», - повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця у Twitter.

Представник окупантів заявив, що перемир’я є «прагненням дати київським націоналістам і радикалам передишку для того, щоб вони могли перегрупуватися».

Він додав також, що перемир’я дозволить «влаштувати нові нелюдські провокації і запустити нові фейки про дії російських солдат».

Читайте також: Окупанти влаштували терор на Херсонщині, гумкоридорів більше не буде - Генштаб

Нагадаємо, прессекретар Антоніу Гутерріша опублікував заяву генсека ООН журналістам із закликом до чотириденної гуманітарної паузи на Страсний тиждень, починаючи з Страсного четверга і до Великодня в неділю 24 квітня, щоб дозволити ряду гуманітарних коридорів відкритися.

Натомість заступник голови Радбезу РФ Дмітрій Медведєв розкритикував ідею з пасхальним перемир'ям.