UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія у хамській манері запропонувала Британії «зайнятися історією»

Москва показово заперечує плани насадження в Україні маріонеткового уряду на чолі з Євгеном Мураєвим.

Міністерство закордонних справ Росії відхрестилося від планів у військовий спосіб насадити в Україні маріонетковий проросійський уряд.

Британська й американська розвідки повідомили, що очолити цей «уряд» може проросійський політик, лідер партії «Наші» Євген Мураєв. А для реалізації плану російські спецслужби співпрацюють із «регіоналами»-втікачами (членом партії був і сам Мураєв).

«Поширена МЗС Британії дезінформація – ще одне свідчення того, що саме країни НАТО на чолі з англосаксами займаються ескалацією напруженості навколо України. Закликаємо МЗС Британії припинити провокаційну діяльність», - заявили у російському дипвідомстві.

Жодних аргументів на користь власної версії у МЗС не навели, обмежившись хамськими формулюваннями. Речниця міністерства Марія Захарова висловила впевненість у тому, що пізній час публікації було обрано не випадково: «Думали, ми пропустимо? А ми не пропускаємо».

Сам Мураєв спочатку категорично заперечував перспективу очолити маріонетковий уряду, хоча фактично й припускав, що такі плани у РФ справді є.

«Це якась дурниця. Мені вже чотири роки заборонено в'їзд до Росії. Якби я мав активи в Росії, їх було б заморожено, хоча в мене там ніколи нічого не було. Ви можете переглянути викладену мною програму – у нас із ними різне бачення розвитку країни. Україна має бути сильною та суверенною. Тому складно уявити, щоб у мене була якась комунікація з росіянами», - заявив він у коментарі «Українській правді».

А згодом записав та опублікував відеоролик «Формула країни», в якому показово дистанціювався від фігурантів «вугільної справи»:

«Час прозахідних та проросійських політиків в Україні безповоротно минув. Поразка таких політиків, як Порошенко та Медведчук, тому наочне підтвердження. Їхні дії завдали непоправних втрат для країни і розкололи народ України. Україні потрібні нові політики».

Україна очима Євгена Мураєва:

Читайте також: Дестабілізація ситуації всередині України є частиною тактики Росії — Блінкен

Маріонетковий уряд може з'явитися в Україні після відкритого вторгнення РФ і дестабілізації ситуації всередині країни, вважають у розвідці.

Британське МЗС має інформацію, що російські спецслужби також підтримують зв'язки з: колишнім першим віце-прем'єр-міністром України Сергієм Арбузовим, керівником апарату колишнього президента В. Януковича Андрієм Клюєвим, ексзаступник голови РНБО Володимиром Сівковичем, експрем'єр-міністром Миколою Азаровим.

Американські розвідники підтверджують висновки британських колег. Раніше у Білому домі вже висловлювали думку, що Росія може використати дестабілізацію в Україні як привід для нападу.