UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія таємно рекрутує найманців в Ефіопії та Еритреї - Reuters

Російська Федерація розраховує поповненити власну армію в Україні за рахунок африканських найманців.

Російська Федерація шукає нові джерела для поповнення власної армії в Україні. Як повідомляє ряд західних ЗМІ, Кремль розпочав таємну операцію з рекрутингу найманців в Ефіопії та Еритреї.

Починаючи з 19 квітня, журналісти інформаційного агентства Reuters фіксують постійний рух біля посольства РФ в Ефіопії. Туди постійно приходять місцеві чоловіки,  яким видають анкети для заповнення. Ефіопські силовики збирають їхні особисті дані та свідоцтво про наявність бойового досвіду.

Частковим підтвердженням теорії Reuters про вербування найманців стала офіційна заява посольства РФ від 19 квітня. В ньому говориться, що натовп чоловіків - «пересічні громадяни Ефіопії, які хочуть висловити солідарність і братерську дружбу з Росією у зв’язку зі спецоперацією по демілітаризації України».

Окрім того, кореспондентам видання вдалося поспілкуватися з кількома чоловіками з натовпу. Вони сказали, що не хочуть жити в Ефіопії і таким чином прагнуть потрапити до Європи або Росії, щоб мати краще майбутнє.

Що стосується Еритреї, то за даними газети The Times, там росіяни планують поповнити власну армію 5 тисячами добровольців. 

Раніше повідомлялося про те, що українські військові знищили загін найманців з Лівії та Сирії у боях за Попасну.