UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія та США готують новий раунд переговорів щодо обміну дипломатами

Переговори відбудуться у третій країні.

У суботу Росія заявила, що не очікує прогресу в переговорах із США найближчими тижнями з таких питань, як візи, розмір та функціонування їхніх посольств, повідомили російські інформаційні агенції.

Оскільки зв'язки вже досягли мінімуму після закінчення холодної війни, Москва і Вашингтон сперечаються про кількість дипломатів, яких вони можуть направити до країн один одного, хоча Росія заявила, що готова скасувати обмеження, запроваджені останніми роками.

Заступник міністра закордонних справ Сергій Рябков заявив у суботу, що нещодавні контакти з Вашингтоном просто залучили обидві сторони до повторення раніше заявлених позицій, але найближчими тижнями відбудеться новий раунд переговорів у третій країні.

"Прогресу немає і, схоже, не очікується", - цитує Рябкова "Інтерфакс", передає Reuters.

Росія та США не змогли досягти значного прогресу у суперечці про посольства під час візиту до Москви минулого місяця заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд.

Держдепартамент США наближається до того, що може підтримувати лише «тимчасову присутність» у Росії, сказав високопосадовець відомства наприкінці жовтня, маючи лише 120 співробітників у посольстві в Москві.

За словами офіційного представника США, Росія в США має трохи більше 400 дипломатів, включаючи її делегацію при ООН в Нью-Йорку.

Читайте також: Іноземні дипломати не можуть отримати QR-коди в РФ

"Американцям потрібно просто збільшити кількість своїх співробітників у Росії, щоб відновити нормальні консульські та візові послуги", - сказав Рябков у суботу.

ТАСС із посиланням на Рябкова заявив, що наступний раунд американсько-російських переговорів щодо стратегічної стабільності може відбутися в січні.

Раніше повідомлялося про те, що США оголосили про висилку 55 російських дипломатів.