UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія сьогодні є головним ворогом Франції — міністр внутрішніх справ Дарманен

Він згадав про інформаційну війну, яку веде РФ та її союзники.

Росія сьогодні є головним ворогом Франції у інформаційній війні та агресії із захоплення території, заявив у вівторок міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, повідомляє BFM TV.

Виступаючи перед комітетом Сенату з питання зростання антисемітських настроїв та інцидентів, міністр внутрішніх справ згадав про іноземне втручання.

 «Перша загроза — це російська загроза. Безсумнівно», — наголосив він.

Дарманін згадав про справу щодо написів із зіркою Давида , які з'явилися на будівлях у паризькому регіоні та Парижі в жовтні 2023 року, і підтвердив, що це результат російських проксі, наголсивши, що це є однозначним різновидом втручання.

«Це форма шпигунства, з якою ми повинні боротися, тому що найгірше не знати про походження цих атак, які ми зазнаємо на нашій території», – додав міністр.

Читайте також: Антисемітизм по всій Європі досяг надзвичайного рівня – Єврокомісія

Минулого тижня видання із посиланням на джерела повідомило, що згаданою міністром операцією керували російські служби безпеки (ФСБ).

У цій справі було затримано подружжя з Республіки Молдова, встановлено і  ймовірного організатора – проросійського молдовського бізнесмена.

Міністр додав, що Росія не тільки веде «інформаційну, агресивну війну» у Франції. За його словами, постраждало «багато західних територій». Він також зазначив, що Росія була «не єдиною» країною, яка практикує подібне  втручання. 

«Існують інші азіатські держави, які займаються такою роботою», — сказав він.