UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія скасувала щорічний танковий біатлон через масштаби втрат в Україні — британська розвідка

Російське міноборони побоюється, що її армія не отримає першості в іграх.

Минулого тижня російські ЗМІ повідомили, що щорічні російські армійські міжнародні ігри в 2023 році не відбудуться, в тому числі особливо популярні змагання із так званого «танкового біатлону», повідомили в управлінні розвідки Міністерства оборони Великої Британії.

«Військова Олімпіада» символізувала спробу Росії поставити армію в центрі популярної культури. Як зазначають експерти,  керівництво РФ скасувало ігри насамперед через побоювання викликати хвилю обурення у суспільстві.

Зокрема торік у Росії різні коментатори люто критикували Міністерство оборони Росії за продовження традиції ігор у воєнний час.

«Існує також реалістична можливість того, що через втрати в Україні, Міноборони Росії стурбоване нестачею танків, екіпажів та іншого кваліфікованого персоналу, що поставить під удар звичне домінування збірної Росії в медальному заліку», – додають експерти.

 

Танковий біатлон – традиційне механізоване військово-спортивне змагання, яке проводили російські військові в рамках щорічних Міжнародних армійських ігор. Під час цього змагання екіпажі танків мали продемонструвати навички проходження пересіченої місцевості у поєднанні зі здатністю вести точний і швидкий вогонь під час виконання маневрів.

У вересні 2022 року українські ЗМІ повідомили про ліквідацію в Україні рідкісних танків Т-72Б3М зразка 2014 року, які виготовлялись одиничними зразками спеціально для проведення танкових змагань. Також, за даними російських медіа, за час вторгнення російських окупантів в Україну було успішно ліквідовано як мінімум трьох чемпіонів «танкового біатлону».

За даними Генерального штабу Збройних сил України, з лютого 2022 року в Україні ліквідовано 3694 російських танків різних модифікацій.