UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія щодня несе сотні втрат під час війни в Україні – Пентагон

Росія класифікує загибель військових як державну таємницю навіть у мирний час і не часто оновлювала свої офіційні дані про втрати під час війни.

У Пентагоні вважають, що російська армія щодня зазнає сотень втрат у війні в Україні, а через втрату тисяч лейтенантів і капітанів її командний ланцюг відчуває труднощі, пише Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника Міноборони США.

Чиновник на умовах анонімності сказав, що окрім загиблих лейтенантів і капітанів, загинули також сотні полковників і багато російських генералів.

«Ланцюжок командування все ще відчуває труднощі», — сказав він.

Росія класифікує загибель військових як державну таємницю навіть у мирний час і не часто оновлювала свої офіційні дані про втрати під час війни. 25 березня було вказано, що загинув 1351 російський військовий.

Читайте також: У Бурятії дружини військових вимагали повернути їхніх чоловіків з України

У США також вважають, що Київ знищив понад 100 «важливих російських цілей в Україні», включаючи командні пункти, склади боєприпасів і об’єкти протиповітряної оборони, сказав американський чиновник.

Наразі ця країна надала 8,2 мільярда доларів на безпекову допомогу з початку війни.

Раніше цього тижня Пентагон заявив, що надасть Україні чотири додаткові ракетно-артилерійські системи високої мобільності (HIMARS) у новій комплектації озброєння.

Читайте також: Newsweek: Група «Вагнер» понизила вимоги для нових найманців через великі втрати в Україні

У п'ятницю в Білому домі заявили, що цей пакет становитиме 270 мільйонів доларів військової допомоги Україні, включаючи близько 100 мільйонів доларів для безпілотників-привидів Phoenix. Безпілотники були розроблені в основному для вражаючих цілей, але про них мало що відомо, включаючи їх радіус дії та точні можливості.

Нагадаємо, Пентагон роздумує над передачею Україні американських винищувачів.