UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія розширила список громадян Німеччини, яким заборонили в'їзд в РФ

Німеччина заборонила деяким росіянам в'їзд в країну після хакерської атаки в 2015 році

Новими фігурантами російського стоп-листа стали керівні співробітники німецьких силових і розвідувальних структур, що входять в систему Міністерства оборони Німеччини, повідомили в МЗС РФ.

У заяві МЗС РФ йдеться, що Москва неодноразово пропонувала Німеччині провести на основі їх даних двосторонніх експертних консультацій для виявлення джерел кіберактивності. Москва звинуватила Німеччину в "ігноруванні" цих пропозицій і в "провокаціях".

У Москві, традиційно, впевнені, що в Берліні не зацікавлений в розслідуванні.

Раніше повідомлялося про те, що Федеральна прокуратура Німеччини видала ордер на арешт російського хакера, підозрюваного у зломі комп'ютерних систем парламенту Німеччини в 2015 році.

Хакерська мережа, організована групою Necurs, ймовірно діє по Росії, була знищена завдяки операції підрозділу корпорації Microsoft.

Підрозділ з кіберзлочинності компанії Microsoft діяло проти мережі ботів, які в таємниці від користувачів розсилали спам з їх комп'ютерів. Також комп'ютери користувачів заражали програмами-вимагачами, які вимагали викуп за розблокування. Всі ці злочини здійснювала хакерське угруповання Necrus