UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія розпочала військові навчання в Балтиці, де тривають навчання НАТО

Також стартували навчання Тихоокеанського флоту РФ.

Росія у понеділок, 5 червня, почала військові навчання Балтійського та Тихоокеанського флотів. При цьому перші проходять у Балтійському морі одночасно з навчаннями країн НАТО та їхніх партнерів.

Міноборони Росії повідомили, що РФ в понеділок вивела в море кораблі Тихоокеанського флоту для великих навчань в Японському та Охотському морях «для відпрацювання практичних завдань».

Заявлено, що участь у навчаннях Тихоокеанського флоту візьмуть понад 60 кораблів і суден, більше 11 тисяч військовослужбовців. Самі навчання проходитимуть із 5 до 20 червня з практичними ракетними й артилерійськими стрільбами.

Також російське відомство заявило і про одночасний старт навчань Балтійського флоту РФ за участю 40 кораблів і катерів та близько 3500 військових. Зазначається, що «оперативні навчання в морі і на полігонах у Калінінградській області» триватимуть до 15 червня.

Читайте також: Деякі країни НАТО настільки бояться РФ, що не готові бачити Україну в Альянсі — Зеленський

Водночас у суботу, 3 червня, в Естонії стартували найбільші цього року військово-морські навчання на Балтійському морі Baltops 23 за участю понад 50 бойових кораблів НАТО і партнерів альянсу та близько 6000 військових.

У Baltops 23 беруть участь кораблі союзників і партнерів зі США, Швеції, Польщі, Нідерландів, Італії, Німеччини, Великої Британії, Франції, Данії, Іспанії, Литви, Латвії, Фінляндії та Норвегії, які відпрацьовуватимуть свої маневри до 17 червня.