UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія "радить" ЄС зміцнити безпеку в Європі через виконання Україною мінських угод

МЗС РФ знову каже, що ЄС може тиснути на Україну.

Влада Росії закликала Європейський Союз зміцнювати безпеку в Європі через виконання Україною мінських угод, заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова.

"Ми закликаємо ЄС не займатися гімнастикою у сфері риторики, працювати над зміцненням безпеки в Європі, займатися прямими обов'язками, насамперед через стимулювання київської влади на виконання мінського комплексу заходів", - сказала вона на брифінгу, який транслює відомство.

Минулого тижня Захарова також вирішила, що Україна готує наступ на бойовиків "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також: Зеленський готовий говорити з Путіним: Єрмак заявив, що Україна готова виконувати Мінські угоди

Зазначимо, що Путін відмовився давати гарантії не нападати на Україну, військами, які Кремль зосередив біля українських кордонів та в окупованому Криму. Він також заявив, що подальший рух НАТО на схід є неприйнятним для РФ.

Читайте також: Путін хоче, що Україна змінила Конституцію під Мінські угоди

Перед цим у МЗС РФ виступили проти участі України у переговорах із США та НАТО щодо гарантій безпеки. Москва "не бачить" необхідності участі України в переговорах, які прямо стосуються України. Москва знову загрожує ескалацією, якщо НАТО відправить військових до України.

Виконання політичної частини мінських домовленостей зруйнує Україну. Детальніше читайте у статті Тетяни Силиної "Трупна отрута "Мінська": три способи уникнути страти України, яку задумав Путін".