UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія пропонує злочинцям амністію за участь у війні в Україні - ГУР Міноборони

"Політичним" таку угоду не пропонують.

Засуджених за тяжкі злочини Росія хоче відправляти воювати в обмін на повну амністію після повернення. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

З 1 квітня по всій території Росії розпочинається мобілізація за програмою "БАРС-2021", (Бойовий армійський резерв країни), а також українська розвідка повідомляє, що з цього дня армія агресора почне приховану мобілізацію, і готує до відправки в Україну близько 100 злочинців , з колонії "Чорнокозове" у Чечні.

"Одночасно за допомогою програми "БАРС" приховують залучення до бойових дій російських ув'язнених. Зокрема, близько 100 злочинців, які утримуються в колонії "Чернокозово" (Чеченська республіка), вже готуються до відправки в Україну. Усі вони засуджені за тяжкими кримінальними статтями - грабіж , вбивства, поширення наркотиків. Засудженим, які отримали терміни за політичними статтями (екстремізм, тероризм), подібні угоди не пропонуються", - повідомляють у ГУР МО України.

Засудженим, які згодні воювати, буде обіцяна "повна амністія у разі повернення живим після участі у бойових діях. Таким мобілізованим не дозволяють бачитися з рідними та взагалі інформувати їх про свою участь у війні в Україні.

Нагадаємо, з початку вторгнення в Україну втрати армії РФ сягнули 16 100 осіб. Величезні втрати окупантів змушують їх терміново проводити приховану мобілізацію.