UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія повторює злочини Голодомору знову – МЗС Канади

Мелані Жолі провела паралелі між злодіяннями сталінського режиму та сучасного Кремля.

У щорічний день пам’яті жертв Голодомору в Україні багато закордонних політиків висловили свою шану українцям, які загинули від рук радянського режиму в 1932-33 роках. Міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі не лише підтримала наш народ, а й зазначила, що російські окупанти нині намагаються повторити жахливі злочини 90-річної давнини. Про це йдеться у зверненні дипломата на офіційному сайті відомства. 

“Протягом десятиліть Радянський Союз приховував і заперечував правду про Голодомор і жахи, яких він заподіяв українцям. Незважаючи на факти, Росія все ще заперечує, що Голодомор був актом геноциду, і регулярно відкидає будь-які спроби всередині Росії засудити ці радянські злочини проти людства як непатріотичні. Тому не дивно, що злочини минулого зараз повторюються режимом президента Путіна, який також прагне знищити українську націю та ідентичність”, – заявила Жолі. 

Вона підкреслила, що канадці віддають належне непохитній стійкості українців, які щодня борються за свою державу. Жолі запевнила, що Канада наполегливо працюватиме над тим, аби притягнути росіян до відповідальності за скоєні злочини, а також сприятиме Києву військовою та гуманітарною допомогою. 

Читайте також: Щоб уникнути трагедій Голодомору, потрібно перемогти наступників Сталіна – Рінкевичс

Раніше повідомлялося, що вже понад 90% українців вважають Голодомор геноцидом.

У тому, як Сталін і Путін прийшли до геноциду українців, є щось типологічно схоже, невід’ємно притаманне обом диктаторам і силам, які стояли за ними. Але у випадку з нинішньою російською агресією та геноцидом щось трапилося, й призвідник геноциду від несподіванки зупинився й почав задкувати. Що ж трапилося зараз таке, чого не було в роки Голодомору? Чи справді Росія готова дати задню? Що типологічно схоже в обох геноцидних технологіях притаманне обом диктаторам, а що – російському народу? Відповіді на ці запитання шукайте в матеріалі Віталія Огієнка «Як Сталін і Путін прийшли до геноциду українців?».