UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія пішла на деескалацію відносин з США

У РФ запропонували взаємно зняти всі обмеження для дипмісій

Заступник Міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков зустрівся з заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд. Росія виступила з пропозицією до Сполучених Штатів Америки скасувати всі введені раніше обмеження на роботу дипломатичних представництв. Про це повідомляють у Міністерстві закордонних справ Російської Федерації.

Сторони обговорили розвиток дипломатичних відносин між країнами.

«Особливу увагу приділено питанням, що стосуються функціонуванню закордонних представництв Росії та США на території один одного. З російського боку було підкреслено, що ворожі антиросійські дії без відповіді не залишаться, але в Москві не прагнуть до подальшої ескалації. Пропонуємо зняти всі обмеження, що вводилися з обох сторін протягом останніх кількох років», — йдеться в повідомленні.

У Росії відзначили, що «продовження конфронтаційної лінії Вашингтона» здатне привести до подальшої деградації їх відносин.

Читайте також: Росія може закрити свою місію при НАТО — росЗМІ

Раніше повідомлялося, що група сенаторів США, що представляють обидві партії, виступила із заявою до президента США Джо Байдена. Вони вимагають вжити заходів для збільшення кількості дипломатів в Москві. А якщо Москва не піде на поступки, то вислати зі Штатів 300 співробітників посольства РФ.