UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія офіційно відмовилася від участі у Мюнхенській конференції з безпеки

У Москви впав інтерес до цього заходу.

Після відмови приїхати на Мюнхенську конференцію президента Росії Владіміра Путіна, Москва офіційно повідомила, що цього року на захід не відправиться жоден офіційний представник РФ. Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє "Інтерфакс".

"Російські офіційні особи на очікуваному 18-20 лютого поточного року засіданні Мюнхенської конференції з безпекової політики з різних причин участі не братимуть", — сказала Захарова.

І вже у звичних традиціях російської дипломатії представник МЗС Росії вказала на причину відмови від участі в принизливій формі.

"Безвідносно цієї обставини ми вимушені з жалем констатувати, що останніми роками конференція все більше трансформується у такий трансатлантичний форум, втрачаючи інклюзивність, об'єктивність… Інтерес у Москві до цього заходу помітно впав", — зазначила вона.

Читайте також: Новий голова Мюнхенської конференції виступив за постачання зброї Україні

Нагадаємо, що президента України Володимира Зеленського запросили на Мюнхенську конференцію з безпеки. У Мюнхені очікується орієнтовно 35 глав держав та урядів та близько 100 міністрів.

Конференція була заснована у 1962 році та традиційно проводиться щорічно. У заході зазвичай беруть участь десятки глав держав та урядів, лідерів бізнесу, фахівців з безпеки та дипломатів, які обговорюють трансатлантичну, а також зовнішню та оборонну політику.