UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія обіцяє вжити заходів після нових санкцій США

Вашингтон ввів санкції в п'ятницю.

Москва пообіцяла у відповідь заходи після нового пакету санкцій, введених Сполученими Штатами щодо російського судна і двох компаній, що беруть участь в газопроводі «Північний потік - 2», йдеться в заяві російського міністерства закордонних справ в суботу, 21 серпня.

Вашингтон ввів санкції в п'ятницю відносно судна, його власника і будівельної компанії, але противники проекту заявили, що цих заходів недостатньо, щоб зупинити його.

США і Велика Британія також ввели санкції в п'ятницю по відношенню до людей, які, за їхніми словами, були співробітниками російської розвідки, відповідальними за отруєння рік тому критика Кремля Олексія Навального.

«Ми вважаємо, що такі ворожі дії адміністрації Байдена продиктовані відсутністю політичної волі і небажанням будувати американо-російські відносини на партнерській основі», - цитується в заяві прес-секретаря МЗС Росії Марії Захарової, передає Reuters.

Читайте також: Росія ввела санкції проти Кулеби, Данилова, Денисової

Проект вартістю 11 мільярдів доларів, який подвоїть існуючий трубопровід Nord Stream через Балтійське море і дозволить Росії обійти Україну при транспортуванні газу в Європу, став осередком напруженості між Москвою і Вашингтоном.