UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія не зупиниться, якщо переможе в Україні – Дуда

Польський президент зазначив, що у разі перемоги росіяни атакують одну з країн, яка раніше входила до сфери впливу Росії.

Президент Польщі Анджей Дуда під час виступу на Катарському економічному форумі заявив, що вільний світ не може дати перемогти Росії у війні проти України. В інакшому випадку, вважає польський президент, росіяни продовжать нападати на сусідів, повідомляє Bloomberg.

«Ми добре знаємо, що якщо їм вдасться перемогти в Україні, якщо вони досягнуть своїх цілей, то вони [росіяни] будуть продовжувати наступати. Можливо, це будуть країни Балтії, можливо, це буде Фінляндія. Можливо, це буде Польща. Можливо, це будуть інші країни, що були в минулому частиною російської сфери впливу», - заявив Дуда.

Читайте також: Якщо Україна програє Росії, розпочнеться третя світова війна — Шмигаль

Раніше представник Головного управління розвідки МО України (ГУР) попереджав про можливість нападу Росії на країни, що входять до блоку НАТО. При цьому, вважають у ГУР, росіяни зможуть захопити країни Балтії швидше, ніж Альянс встигне відреагувати. На думку відомства, окупантам на це знадобиться близько тижня.

7 травня прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск на Європейському економічному конгресі заявив, що Росія зважилась напасти на Україну через погану підготовку Європи. Він підкреслив, що європейський континент має стати безпечним завдяки власним зусиллям.