UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія намагатиметься втрутитися в вибори в США поштою - американська розвідка

У розвідці вважають, що Росія буде продовжувати "підривати довіру суспільства в можливість голосування поштою".

У Департаменті національної безпеки DHS отримали дані, які підтверджують, що Росія має намір поставити під сумнів результати голосування на виборах президента США, повідомляє CNN. В американській розвідці вважають, що Росія буде продовжувати "підривати довіру суспільства в можливість голосування поштою".

"Як підтвердило минулого місяця розвідувальне співтовариство, Росія знову намагається втрутитися в наші вибори і посіяти недовіру до нашого демократичного процесу. Росія повторює деструктивні і помилкові чутки про голосування поштою, які президент Трамп і його помічники, включаючи генерального прокурора Барра, активно просувають", - заявив глава комітету Конгресу з розвідки, представник демократів Адам Шифф.

При цьому президент Дональд Трамп неодноразово заявляв, що голосування по пошті призведе до фальсифікації виборів.

Читайте також: Вибори президента США: Показники Байдена погіршуються, але він продовжує впевнено випереджати Трампа – прогнози

Раніше кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що в ході регулярних консультацій з представниками розвідки йому стало відомо, що Росія продовжує свої спроби втручання в майбутні американські вибори.

Також Комітет палати представників з розвідки США планував оприлюднити 53 стенограми свідчень про можливе втручання Росії у вибори президента в 2016 році.

Нагадаємо, рівно за два місяці до виборів президента США кандидат від Демократичної партії Джо Байден в передвиборній конці випереджає чинного главу держави, республіканця Дональда Трампа, в трьох ключових штатах.

Трамп протягом останніх трьох місяців Трамп скоротив відставання від Байдена на п'ять процентних пунктів. На загальнонаціональному рівні Байден випереджає Трампа лише на сім відсотків.