UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія є учасником конфлікту на сході України, а не посередником — президент Євроради

Партнери G7 мають єдину думку щодо деструктивних дій федерації.

Європа розглядає Росію виключно як учасника війни в Донбасі, а не як посередника в цьому конфлікті. Про це заявив президент Євроради Шарль Мішель, інформує "РБК Україна"

Під час пресконференції щодо участі лідерів ЄС в саміті G7 Мішель зауважив, що Європа не визнає анексію Росією півострова Крим.

За словами президента Євроради, саме РФ буде одним з основних питань саміту. У "Великій сімці" єдині в думках щодо деструктивних дій Кремля. 

"ЄС засуджує незаконні, провокативні та руйнівні дії Росії проти ЄС, його країн-членів та за межами ЄС, - сказав президент Євроради. - В конфлікті на сході України, я повторюю, ми розглядаємо Росію не як посередника, а як учасника конфлікту. Ми не визнаємо і не будемо визнавати незаконної анексії Росією Криму".

Читайте також: Політика ЄС щодо Росії перебуває «в аварійному стані» — FT

Видання Bloomberg пише про те, що вже наступного тижня Європа та США повинні запустити механізм узгодження своєї політики щодо Російської Федерації. Президент США Джо Байден та 27 європейських лідерів "розпочнуть діалог високого рівня" для координації своєї політики вже 15 червня під час зустрічі у Брюсселі.