UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія готова припинити діалог з Євросоюзом - Лавров

Москві не вистачає "взаємоповажного" діалогу

Росія готова припинити спілкування з Європейським Союзом, «якщо в ЄС не розуміють необхідності взаємоповажного діалогу».

Як передає «Інтерфакс», про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров під час дискусійного клубу Валдай.

За його словами, у відповідь на риторику Євросоюзу Росія «повинна на якийсь час перестати з ними спілкуватися».

«Тим більше що (глава Єврокомісії - ред.) Урсула фон дер Ляйен заявляє, що з нинішньою російською владою геополітичного партнерства не виходить. Так тому і бути, якщо вони цього хочуть», - додав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, 12 жовтня міністри закордонних справ країн Євросоюзу підтримали рішення про введення санкцій щодо фізичних або юридичних осіб, які несуть відповідальність за отруєння Олексія Навального.

Франція і Німеччина ініціювали введення додаткових санкцій  щодо Росії за отруєння Навального. Країни заявили про свій твердий засудженні отруєння Навального нервово-паралітичною речовиною "Новачок", яке раніше підтвердила Організація із заборони хімічної зброї  (ОЗХЗ).

Раніше російський опозиціонер Олексій Навальний закликав керівництво європейських країн і Євросоюзу ввести санкції відносно олігархів і найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна.

Через те, що німецькі політики звинувачують Росію в отруєнні опозиціонера Олексія Навального, відносини між країнами можуть погіршитися, заявив Лавров.