UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росія дедалі частіше використовує погано підготовлені нерегулярні війська в Україні – Міноборони Британії

"Ці сили служать у нерегулярних підрозділах під єдиним командуванням та контролем".

У міністерстві оборони Великої Британії заявили, що росіяни дедалі частіше використовують непідготовлених солдатів у війні на території України. Про це повідомляється на офіційний сторінці відомства у Twitter.

"Росія дедалі частіше використовує проросійські нерегулярні сили в наступальних операціях. Вони непідготовлені, ненавчені та не мають артилерійської чи повітряної підтримки, що робить їх більш вразливими, ніж їхні звичайні колеги", – зазначають у Міноборони.

У відомстві нагадали про "Добровольчий корпус", створений у 2023 році, який складається із понад 20 тис. резервістів, найманців та колишніх засуджених.

У Міноборони наголосили, що ці сили служать у нерегулярних підрозділах під єдиним командуванням та контролем.

У дописі також підкреслили, що ці формування, ймовірно, зазнали пропорційно більших втрат протягом останніх дев'яти місяців порівняно із російськими регулярними частинами.

Читайте також: Захист російської мови та відмова від Криму і Донбасу у обмін на членство в НАТО: Борис Джонсон розповів про план Трампа із завершення війни в Україні

Засудження російської агресії й підтримка України — золотий стандарт британської політики. Та чи залишиться Україна серед пріоритетів уряду лейбористів, які здобули гучну перемогу на парламентських виборах у Великій Британії? Про невидимі суперечності всередині Лейбористської партії, що мають велике значення й для України читайте  у статті Віктора Константинова "Нова Британія: чого очікувати Україні від лейбористського правління?".