UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росгвардія пропонує росіянам контракти для служби в Африці – британська розвідка

Вони служитимуть на базі колишніх вагнерівців.

Національна гвардія Росії зараз  об'єднує три колишні штурмові загони «ПВК Вагнера» – 15-й, 16-й і 17-й у свій перший добровольчий корпус. Так, 25 грудня 2023 року президент Росії Владімір Путін підписав закон, що дозволяє Росгвардії створювати власні добровольчі формування.

Аналітики міністерства оборони Великої Британії вважають, що Росгвардія, ймовірно, розгорне свої нові добровольчі загони в Україні та Африці.

Зокрема, Росгвардія пропонує добровольцям шестимісячні контракти для служби в Україні та дев'ятимісячні контракти для служби в Африці.

«Включення колишніх штурмових загонів Вагнера до складу Добровольчого корпусу Росгвардії з високою ймовірністю вказує на те, що "Вагнера" успішно підпорядкували Росгвардії та посилили російське державне командування та контроль над групою», - додають у британській розвідці.

Читайте також: Африканське золото від ПВК «Вагнер» принесло Росії близько 2,5 млрд доларів – RFI

Як писало раніше видання Bloomberg, Росія прагне розширити вплив в Африці та проводить набір солдатів. Очікується, що “Африканський корпус” посилить військову присутність РФ за допомогою мережі запланованих баз під контролем російського Міністерства оборони у спробі відродити вплив Москви часів “холодної війни” на континенті в умовах стрімкого зменшення впливу Заходу. Це також має дозволити  Кремлю зміцнити контроль над бізнес-мережею “Вагнера” в Африці.