UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Росатом» – учасник ядерних програм РФ і повинен бути під санкціями – Міноборони Литви

«Санкційна політика має бути побудована так, щоб підривати всю економіку країни-агресорки».

Міністр оборони Литовської Республіки Арвідас Анушаускас заявив, що російська ядерна галузь, у тому числі і «Росатом», мають бути під санкціями. Про це повідомляє Guildhall.

«Навіть без того аргументу, що «Росатом» – учасник ядерних програм РФ, санкційна політика має бути побудована так, щоб підривати всю економіку країни-агресора. Будь-яка галузь економіки, яка використовується для розширення агресивної політики або для тих чи інших загрозливих напрямків, має перебувати під тиском санкцій», – зазначив Анушаускас.

За його словами, низка країн, у тому числі східноєвропейських, ведуть досить тісні відносини з ядерними підприємствами Росії. Тому у діалозі включити концерн до списків санкцій не завжди є консенсус.

«Аргумент про те, що «Росатом» бере участь у виробництві ядерної зброї РФ, звичайно, потрібно використовувати в дискусії про введення санкцій. Поки що ці аргументи були пов'язані з присутністю російських військ на ядерних об'єктах на окупованих територіях України, із погрозами застосування ядерної зброї, але я думаю, що «Росатом» – частина промисловості, яка забезпечує і військові потреби, потреби РФ у ядерній зброї й санкції повинні бути введені», – додав голова Міноборони.

Читайте також: Україна отримала ще одну гаубицю Zuzana 2 від Словаччини

Нагадаємо, раніше президент Литви Гітанас Науседа заявляв, що його країна буде виробляти більше антидронів, щоб майбутньому передати їх на потреби Збройних сил України.