UA / RU
Підтримати ZN.ua

Родині загиблої в Голлівуді українки в США зібрали понад 175 тисяч доларів

Допомогти родині загиблої відгукнулися понад 2 тисячі людей

У США зібрали понад 175 тисяч доларів добровільних пожертвувань сім'ї кінооператора Галини Хатчинс, яка загинула в результаті нещасного випадку на зйомках фільму «Іржа» (Rust). Про це повідомляє УНН з посиланням на дані електронної платформи, на якій об'єднання кінематографістів веде збір коштів.

Понад 2,2 тис. людей відгукнулися на заклик допомогти рідним і близьким Хатчинс. Розмір окремих пожертвувань доходить до декількох тисяч доларів.

Церемонія прощання з Хатчинс пройшла в суботу на одній з центральних площ міста Альбукерке (штат Нью-Мексико). Попрощатися з оператором прийшли десятки людей.

Кінематографістка українського походження Галина Хатчинс, була поранена в груди й померла незабаром після інциденту в четвер, в той час, як 48-річний режисер Джоел Соуза, який сидів навпочіпки позаду неї, був поранений і госпіталізований. Постріли відбулися на зйомках вестерну «Іржа», з Болдуином в головній ролі.

Поліція раніше допитала Болдуіна, який охоче співпрацює зі слідством, але поки ніяких звинувачень йому не пред'явлено.

Як згодом стало відомо, розслідування зосереджене на фахівці, що відповідає за зброю і помічникові режисера.

Читайте також: Помер актор Пітер Сколарі - зірка серіалу «Ньюхарт»

Нагадаємо, що під ретельною перевіркою слідства зі смертельної трагедії на знімальному майданчику фільму за участю актора Алека Болдуїна виявилися двоє.