UA / RU
Підтримати ZN.ua

Родині Джорджа Флойда виплатять $27 мільйонів

Влада міста Міннеаполіс вирішила не доводити справу до суду.

У США влада штату Міннесота виплатить $27 мільйонів сім'ї убитого поліцейськими афроамериканця Джорджа Флойда, передає Associated Press.

Влада міста Міннеаполіс пішла на досудове врегулювання позову сім'ї Флойда, поданого проти міста і офіцерів поліції, звинувачених у вбивстві афроамериканця.

Сім'я загиблого заявила, що офіцери порушили права Флойда при затриманні, отже дозволили розповсюдитися в місті насильству, расизму і безкарності.

У той же час родина загиблого не приховувала факт попереднього знайомства з поліцейським. Адвокат потерпілих навіть закликав перекваліфікувати справу на умисне вбивство, оскільки були причини вважати, що поліцейський убив Флойда через особисту неприязнь.

Читайте також: Поліцейський, якого звинувачують у вбивстві Джорджа Флойда, вийшов з в'язниці

Нагадаємо, чотирьох поліцейських, які затримували Флойда, звільнили 26 травня. Шовена звинуватили у вбивстві другого ступеня, іншим інкримінують пособництво і підбурювання до вбивства.

Під час масових заворушень в США загинули як мінімум 11 осіб.

Детальніше про ситуацію в США, причини наслідки протестів читайте в статті Олексія Коваля "Американська демократія після смерті Джорджа Флойда" в ZN.UA.