UA / RU
Підтримати ZN.ua

Родичі жертв МН17 провели акцію протесту перед посольством РФ у Гаазі

На 298 білих стільцях поклали червоні троянди в пам'ять про загиблих.

Родичі жертв пасажирського літака Malaysia Airlines, збитого в липні 2014 року в небі над Донбасом, провели мовчазну акцію протесту перед посольством Росії в Гаазі (Нідерланди). Як повідомляє BBC, червоні троянди на 298 білих стільцях поклали в пам'ять про пасажирів та екіпаж рейсу MH17.

Наголошується, що порожні стільці, розташовані на газоні біля посольства, символізують 196 громадян Нідерландів та громадян інших країн, які загинули 17 липня 2014 року.

Нагадаємо, 24 травня Міжнародна слідча група на прес-конференції в Гаазі продемонструвала уламки ракети, якою збили літак рейсу MH17. Слідчі встановили, що комплекс "Бук", з якого була запущена ракета, належав 53-й зенітній ракетній бригаді ППО, яка базується в Курську.

Наступного дня, 25 травня, Австралія і Нідерланди офіційно оголосили, що саме Росія несе відповідальність за знищення малайзійського "Боїнга 777" у 2014 році. Уряди Австралії та Нідерландів вимагатимуть притягнути Росію до відповідальності.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року був збитий "Боїнг-777" рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній" у зоні бойових дій, поряд із селищем Шахтарськ Донецької області. Літак летів рейсом "Амстердам - Куала-Лумпур". Усі 298 осіб, які перебували на борту літака, загинули.