UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рютте: Наступного тижня НАТО проведе навчання з ядерного стримування

Навчання триватимуть близько двох тижнів.

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Альянс розпочне свої щорічні ядерні навчання вже наступного тижня. Про це повідомляє Reuters.

Офіційні представники НАТО зазначили, що у навчаннях Steadfast Noon у Бельгії та Нідерландах візьмуть участь близько 60 літаків із 13 країн, зокрема винищувачі F-35A та бомбардувальники B-52.

"У нестабільному світі вкрай важливо перевіряти нашу оборону та зміцнювати її, щоб наші противники знали, що НАТО готовий та здатний відповісти на будь-яку загрозу", – сказав Рютте.

За його словами, військові навчання розпочнуться 14 жовтня і триватимуть близько двох тижнів. Вони будуть зосереджені у Великій Британії, в Північному морі, а також у Бельгії та Нідерландах.

Водночас, офіційні представники Альянсу підкреслили, що ці навчання не є відповіддю на будь-які нещодавні заяви Москви і що вони проводяться щорічно вже понад десять років.

Читайте також: Захід все більше нехтує ядерними погрозами Путіна ‒ TIME

Нагадаємо, глава Української держави Володимир Зеленський у четвер, 10 жовтня, в Лондоні провів зустріч із генеральним секретарем НАТО Марком Рютте та премʼєр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

"Ключові теми наших перемовин — євроатлантична інтеграція та військове посилення України. Саме це створить найкращі умови для відновлення справедливого миру", – сказав український лідер.