UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рівень радіації біля "Фукусіми" зріс до максимального за два роки показника

Зростання числа зон з підвищеним рівнем радіаційного зараження означає, що ситуація продовжує погіршуватися.

Рівні радіації у морській воді біля аварійної японської АЕС "Фукусіма" досягли максимальних значень з кінця 2011 року.

9 жовтня група робітників постраждала на станції, помилково від'єднавши трубу, яка є частиною системи охолодження АЕС. В результаті витекло близько семи тонн високорадіоактивної води, а рівні радіації біля другого реактора за добу зросли в 13 разів - до максимальних показників з кінця 2011 року, пише Reuters.

Останнім часом витоки радіоактивної води на "Фукусімі" виходять з-під контролю.

Нагадаємо, землетрус і цунамі 11 березня 2011 року призвели до катастрофи на АЕС "Фукусіма-1", найсерйознішої з часів Чорнобиля 1986 року. Було зруйновано системи охолодження реакторів. В останні тижні було зафіксовано кілька витоків зараженої води з резервуарів, рівень радіації постійно підвищується. Влада Японії прийняла рішення втрутитися в ситуацію - повідомлялося про намір інвестувати 473 млн доларів у будівництво підземної крижаної стіни навколо ядерних реакторів АЕС, хоча цю міру визнано тимчасовою, і в майбутньому необхідно буде знайти якийсь довгострокове рішення.

Зростання числа зон з підвищеним рівнем радіаційного зараження означає, що ситуація продовжує погіршуватися, і це викликає серйозну заклопотаність світового співтовариства. !zn

Читайте також:

На "Фукусімі" не вдається ліквідувати витік радіоактивної води

Витоки радіоактивної води на "Фукусімі" виходять з-під контролю

"Фукусіму" мають намір захистити крижаною стіною