UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ зупиняє виробництво нових танків через санкції – ГУР МОУ

За даними розвідки, підприємство «Уралвагонзавод» намагається подолати кризу.

У Росії зупиняється виробництво нових танків через фінансові проблеми та відсутність імпортних комплектуючих. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України.

«На російському «Уралвагонзаводі» намагаються подолати кризу, що виникла внаслідок введених санкцій. «Уралвогонзавод» (Нижній Тагіл) це російський виробник бронетехніки, в першу чергу – основного танку РФ «Т-72», – зазначили в ГУР МОУ.

У розвідці зазначили, що від початку повномасштабної війни в Україні підприємство зіштовхнулось з численними фінансовими проблемами. Так, мова йде про:

«Ці та інші проблеми значно ускладнили виробництво більшості видів військової техніки. Попри широко розрекламоване «імпортозаміщення» РФ не спроможна самостійно продовжувати випуск високотехнологічної зброї без продовження постачань імпортних комплектуючих», – додали в розвідці.

Вказано, що тепер завод вимушений шукати розв'язання фінансових проблем, в тому числі вимагаючи стовідсоткової передплати за державними контрактами. 

«Зупиняється виробництво нової техніки, в тому числі танків «Т-90» і «Т-14» (Армата). Створений «оперативний штаб» основним напрямком роботи визначив ремонт пошкодженої у війні з Україною військової техніки», – підсумували в ГУР МОУ.

Читайте також: У війні з Україною Росія втратила два із трьох основних кораблів військово-морського флоту – британська розвідка

Раніше розвідка повідомила, що план російських окупантів мобілізувати 26 тисяч «резервістів» з території окупованих районів Донецької та Луганської областей фактично зазнав фіаско. Зокрема, чоловіки призовного віку цього регіону всіляко уникають «призову», не бажаючи ставати «гарматним м’ясом» в армії окупанта.