UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ заперечила інформацію про мобілізацію військових запасу, звинувативши українські спецслужби в провокаціях

Перед початком повномасштабного вторгнення Москва вже брехала про нібито відведення російських військ від наших кордонів. 

Розвідка повідомляла раніше, що через великі втрати на війні проти України РФ розпочала прихований призов у військкомати військових запасу. У Міноборони країни-агресора цю інформацію заперечили, натомість там заявили, нібито українські спецслужби своїми дзвінками провокують росіян. Про це сказав генерал-майор Ігор Конашенков, слова якого цитує "Интерфакс". 

"Протягом останніх днів багатьом громадянам Росії чоловічої статі надійшли фейкові телефонні дзвінки, в яких голос автовідповідача повідомляє про їхній виклик у військовий комісаріат, - коментує офіційний представник Міноборони. - Усі подібні фальшиві дзвінки здійснюються з території України, абсолютно не відповідають дійсності та є провокацією українських спецслужб".

Читайте також: Військові РФ починають переходити на бік України - розвідка

Нагадаємо, головне управління розвідки Міноборони повідомляє, що через брак резервів для російської армії у РФ мобілізують злочинців, боржників та аліментників. Все це відбувається в рамках прихованої мобілізації.

Також раніше в ГУР МО повідомляли, що аби мобілізувати якомога більше людей на війну в Україні, окупанти в Донецькій та Луганській областях підняли призовний вік з 55 до 65 років. Мобілізовані до складу першого армійського корпусу окупаційних військ вирізняються вкрай низьким морально-психологічним станом та мають застаріле спорядження: екіпірування зразка 1974 року, захисні шоломи 1971 року випуску.