UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ розгорнула в Арктиці зенітні комплекси "Панцир"

Комплекси розгорнуті на островах в Північному Льодовитому океані в рамках загального нарощування Росією своєї військової потужності в Арктиці.

Російська Федерація розгорнула в Арктиці зенітні ракетно-гарматні комплекси "Панцир" і планує дислокувати в регіоні винищувачі.

За словами заступника командувача військами повітряно-космічної оборони Кирила Макарова, комплекси розгорнуті на островах в Північному Льодовитому океані в рамках загального нарощування Росією своєї військової потужності в Арктиці.

"Це все робиться для того, щоб Російська Федерація відстоювала свої інтереси по периметру нашої держави", – зазначив Макаров.

Самохідний зенітний ракетно-гарматний комплекс "Панцир З-1" прийнятий на озброєння в 2012 році. Він оснащений автоматичними гарматами і керованими ракетами з радіолокаційним наведенням.

Нагадаємо, в травні поточного року в Астраханській області Росії на завершальному етапі військово-наукової практичної конференції ракетних військ і артилерії Сухопутних військ відбулися навчальні пуски ракетних комплексів "Іскандер-М", "Точка-У" і реактивних систем залпового вогню "Смерч".

Крім того, президент Росії Володимир Путін заявив, що в 2015 році Росія поповнить свої ядерні сили 40 новими міжконтинентальними балістичними ракетами, для захисту від яких начебто є марною будь-яка система ПРО.