UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ побудує в Єгипті першу АЕС

АЕС буде мати 4 енергоблоки потужністю 1200 мегават.

У четвер, 19 листопада, уряд Єгипту уклав з Російською Федерацією офіційний договір про будівництво першої в країні атомної електростанції.

АЕС буде мати 4 енергоблоки потужністю 1200 мегават, інформує Deutsche Welle з посиланням на агентство dpaсо.

Голова ГК "Росатом" Сергій Кирієнко повідомив, що перша АЕС в Єгипті "буде споруджена за російськими технологіями" і "буде відповідати найостаннішим міжнародним вимогам в області безпеки".

Кирієнко зазначив, що міжурядовий договір передбачає також активізацію роботи щодо подальшого розвитку ядерної інфраструктури в Єгипті.

Крім того, в документі були обговорені питання забезпечення майбутньої АЕС ядерним паливом, зобов'язання щодо експлуатації, технічного обслуговування і ремонтів енергоблоків станцій. Російська сторона також надасть допомогу у підготовці персоналу АЕС і поліпшенні системи норм і правил у галузі атомної енергетики та ядерної інфраструктури.

9 листопада повідомлялося, що Україна може залучити Китай до добудови блоків Хмельницької АЕС.

31 жовтня на Синайському півострові розбився російський літак Airbus A321 компанії "Когалимавіа". В результаті катастрофи загинули 224 людини. У Федеральній службі безпеки РФ заявили, що причиною аварії є терористичний акт.

Відповідальність за теракт на борту А321 взяли на себе бойовики угруповання "Ісламська держава".

30 вересня РФ почала повітряну операцію в Сирії після відповідного запиту сирійського президента Башара Асада. Російська влади декларує, що метою сирійської операції є боротьба з ІД, а не з опозиційними Асаду силами.