UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ не зможе уникнути відповідальності за збиття MH17 – Кулеба

"Рано чи пізно ті, хто почав цю трагедію, теж повинні бути притягнуті до відповідальності".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у десяту річницю катастрофи малайзійського "Боїнгу" рейсу MH17 заявив, що Росії не вдасться уникнути відповідальності за те, що вони зробили. Про це повідомляє South China Morning Post.

"Довічне ув'язнення винних у цьому злочині є доказом того, що Росії не вдасться уникнути відповідальності. Рано чи пізно ті, хто почав цю трагедію, теж повинні бути притягнуті до відповідальності", – зазначив глава української дипломатії.

За його словами, Україна доклала значних зусиль для розслідування аварії, тоді як Росія роками брехала й маніпулювала громадською думкою, намагаючись уникнути відповідальності.

Читайте також: Далі Україна працюватиме над збільшенням кількості F-16 — Кулеба

"Правосуддя відбулося, принаймні частково, голландським судом, який встановив правду та ідентифікував винних. Але я думаю, що навіть це не повністю вгамувало біль рідних", – резюмував він.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляв, що обіцянка вступу України до НАТО має бути виконана. Він сказав, що українці не можуть чекати цього ще 75 років.