UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ не платить своїм добровольцям на війні в Україні – ISW

Аналітики, посилаючись на настрої воєнкорів, пишуть про невдоволення серед військових, яке може назрівати.

Росія не виконує своїх фінансових обіцянок щодо добровольчих сил, що воюють в Україні. У довгостроковій перспективі це негативно вплине на здатність Москви формувати добровольчі сили, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на воєнкорів РФ, які стверджують, що російські військові у багатьох підрозділах не отримують обіцяну фінансову винагороду. Особливо це стосується "Бойового армійського резерву країни" (БАРС).

"Міністерство оборони Росії (МО) прагнуло створити БАРС як активний резерв, набираючи добровольців-резервістів для трирічної служби за контрактом, починаючи з осені 2021 року, і пропонувало невелику фінансову компенсацію у розмірі від 4000 до 9000 рублів (приблизно від 54 до 122) США) на місяць з іншими преференціями, але ця ініціатива провалилася майже одразу”, – йдеться у доповіді.

Російські воєнкори також зазначають, що бюрократія не дозволяє добровольцям, які приєдналися до військових сил РФ навесні-літа 2022 року, отримати документи, що підтверджують їхню участь у військових діях та необхідні для отримання обіцяних виплат. На думку військових кореспондентів, чиновники мають оперативно вирішити цю проблему, інакше серед військових може статися сплеск невдоволення.

Читайте також: Росіяни використовують в Україні тактику "м'ясорубки" та просуваються "на метри" – Уоллес

Нагадаємо, що, за даними уряду США, з моменту вторгнення РФ в Україну приватна військова компанія "Вагнер" втратила вбитими та пораненими понад 30 тисяч найманців.