UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ направила в Середземне море ще два військових кораблі - ЗМІ

Кораблі оснащені новітніми ракетними комплексами.

Росія направила ще два військові кораблі в Середземне море, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на спікера Чорноморського флоту РФ.

Представник російського чорноморського флоту повідомив, що малі ракетні кораблі "Серпухов" і "Зелений Діл" 4 жовтня вийшли з Севастополя і повинні увійти в акваторію Середземного моря. Ці два судна мають збільшену водотоннажність, а крім засобів самооборони оснащені новітнім ракетним комплексом великої дальності.

Про цьому напрямку стало відомо на наступний день після того, як Росія підтвердила напрямок ракетного комплексу С-300ВМ в сирійський порт Тартус на Середземному морі.

3 жовтня в Держдепартаменті заявили про вихід США з переговорів з РФ з мирного врегулювання сирійського конфлікту. США виведуть з Сирії персонал, який повинен був контролювати реалізацію мирних угод. При цьому Вашингтон не збирається розривати військові контакти з Росією для уникнення конфліктів в повітрі.

4 жовтня в Міністерстві оборони РФ заявили про направлення в Сирію батареї С-300 для захисту військово-морської бази в Тартусі і перебувають у прибережній зоні угруповання кораблів ВМФ Росії від можливих загроз з повітря.