UA / RU
Підтримати ZN.ua

РФ і Сирія підтримали ідею Франції щодо наземної операції проти "Ісламської держави"

В офіційному Дамаску вважають, що це потребує фундаментальних змін у політиці Парижа по відношенню до Сирії.


Голова Міністерства закордонних справ Сирії Валід Муаллем заявив, що підтримує пропозицію Франції про використання урядових військ у боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава".

"Якщо Фабіус говорив про співпрацю з сирійською армією в боротьбі проти ІД серйозно, то ми це вітаємо, але це вимагає фундаментальних змін в політиці Франції по відношенню до Сирії", - сказав сирійський дипломат, інформує УНІАН з посиланням на Reuters.

Напередодні голова Міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров підтримав заклик голова МЗС Франції Лорана Фабіуса про необхідність участі в боротьбі з ІД наземних сил.

"Те, про що сказав Лоран Фабіус, йде в руслі нашої ініціативи, в тому числі яку підтвердив президент Путін, виступаючи на Генасамблеї ООН. Важливо тільки розібратися в тій частині, яка стосується "Вільної сирійської армії",- сказав російський дипломат за підсумками переговорів з Муаллемом, повідомляють РИА "Новости".

Раніше Фабіус висловив переконання, що для вирішення сирійського конфлікту потрібно задіяти сухопутні сили.

"Наші сухопутні війська не можуть бути в Сирії, так як це було б контрпродуктивно, але вони потрібні", - сказав Фабіус в ефірі радіостанції РТЛ.

Раніше Франція закликала Великобританію допомогти в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії.

Напередодні уряд Німеччини офіційно оголосив про плани військової операції проти ІД в Сирії.

26 листопада в Москві проходили переговори між президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Французький лідер звернувся до Путіна з закликом до створення "великої коаліції" проти ІД.

25 листопада парламент Франції продовжив військово-повітряну операцію в Сирії.

23 листопада в передмісті Парижа було виявлено пояс з вибухівкою, схожий на ті, які застосовували під час терактів 13 листопада.

Увечері 13 листопада Париж потрясла серія терористичних актів. В результаті терористичної атаки загинули 129 осіб, понад 350 отримали поранення. Відповідальність за теракти взяли на себе терористи угруповання "Ісламська держава".